Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Arhitektuurikonkursi võidutööd keskväljaku piirkonna ilmestamiseks ellu ei viida. Alustatakse läbirääkimisi teise koha saanud autoritega.

09. detsember 2021
Kevadel lõppes Pärnu linnavalitsuse arhitektuurikonkurss, leidmaks Keskväljakule ja Pikale tänavale uus ilme, võidutööks osutus Pärnu arhitektuuribüroo J+XS OÜ idee­kavand “Uus-Pärnu”. Nüüd on aga selge, et linn ei kavatse võidutööd ­ellu viia. Linnavalitsus lähtus arhitektuurivõist­luse korraldamisel, et ettevõtmine maksab ligikaudu 250 000 eurot ja oleks teostatav kuue kuuga. “Uus-Pärnu” läheks maksma 335 600 eurot ja elluviimiseks kuluks vähemalt 26 kuud ehk natuke üle kahe aasta. Linnal pole ­usku, et hinda ja tööde kestust annaks­ arhitektidega läbi rääkides vähen­dada. Nii leitigi, et “Uus-Pärnu“ ei ole linna eeldatud tingimustel teostatav ja sellega edasi ei minda.
Olukorras, kus võidutöö projekteerimisest on loobutud, alustab linn võistluseeskirja kohaselt läbirääki­misi teise koha töö “Lohe” autoritega. Loodetavasti  kujuneb projekteerimismaksumuseks ja ajaperioodiks eeskirjas ­kavandatu.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 4448200 linnavalitsus@parnu.ee
Map-pin

Asukoht

Vaasa park, Keskväljak, Pikk
PÄRNU, PÄRNUMAA, Eesti
Vaasa park, Keskväljak,  Pikk PÄRNU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Projekteerimine