Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Selgunud kaasava eelarve võitnud projektid. Kaasava eelarvega ehitatakse rannahoone ja renoveeritakse simmaniplats

29. oktoober 2020
21. oktoobril lõppes hääletamine Türi valla kaasava eelarve projektide toetuseks. Hääletamistulemused näitasid, et kaalukalt sai poolthääli (178 häält) Väätsa rannahoone projekt, mille eelarve oli 25 000 eurot.
Hetkel ei ole Väätsa rannaväljakute juures ühtegi kohta, kus vihma või tormituulte eest peitu pugeda. Ilma rannahooneta ei saa korraldada mitte ühtegi üle-eestilist noorte võistlust. Rannahoonet saab kasutada võrkpalliinventari jm hoiustamiseks ning rentida laste sünnipäevade (jm ürituste) pidamiseks.
Häältetulemuselt teise koha (144 häält) sai Käru simmaniplatsi projekt. Projekti eelarve ligi 25 000 eurot.
Käru üheks olulisemaks kultuuripaigaks on simmaniplats, mis paikneb kunagise rahvamaja asukohas aleviku südames. Platsil on tantsupõrand, varjualune ning pinkidega publikuala. Simmaniplatsi tantsupõrand ja varjualune on täna lagunenud ning vajab hädasti uuendamist: tantsupõranda alustoed ning pealislauad mädanenud, põrand on muutunud ohtlikuks; varjualuse katus laseb läbi ning alumised palgiotsad on mädanenud; lavaservas olnud kooriastmed on eemaldatud varasematel aastatel nende amortiseerumise tõttu. Kaasava eelarve abil ehitatakse simmaniplatsile kivist tantsupõrand ja tõstetakse see senisest kõrgemale, et vihmavesi ei koguneks põrandale ega saaks seda kahjustada. Ehitatakse ka uus puidust varjualune. Eelarvest soetatakse simmaniplatsile ka 3 uut puidulippidest betoonpõhjaga metallkaanega prügikasti.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 384 8200 vallavalitsus@tyri.ee
Map-pin

Asukoht

Türi vald, JÄRVAMAA, Eesti
 Türi vald, Eesti