Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Uue peahoone arhitektuurivõistlus. Võistlus toimus eelvalikuga, mille raames on tänaseks portfoolio alusel välja valitud pakkujad, kellele on tehtud ettepanek esitada ideekavandid.

03. mai 2021
Riigi eelarvestrateegia raames otsustas valitsus järgmise perioodi kinnisvara investeeringud. Üle vaadati ka senine kinnisvara kasutus, mille alusel otsustati võtta suund Siseministeeriumi kolimiseks ministeeriumide ühishoonesse aadressil Suur-Ameerika tänav 1. Käimasolev Siseministeeriumi uue peahoone arhitektuurivõistlus viiakse lõpuni, žürii valib võitja ning jagatakse välja preemiad. Võistlusele järgnevate edasiste tegevuste osas täna enne ühishoone analüüse ja arutelusid konkreetsed plaanid puuduvad. Jätkuvalt oodatakse konkursilt töid, mis sobituks arhitektuuriliselt ümbritsevasse keskkonda ja arvestaks sealse miljööga. Õnnestunud konkurss on samm edasi Kalaranna piirkonna arengus, kus on praegu peamiselt elumajad, kuid napib kontoripinda. Võistlus toimus eelvalikuga, mille raames on tänaseks portfoolio alusel välja valitud pakkujad, kellele on tehtud ettepanek esitada ideekavandid.
Ideekavandeid oodatakse pakkujatelt endiselt 20. maiks. Arhitektuurivõistluse tingimused ning ajaraam uuest otsusest olenemata ei muutu. Võistluse võitja on plaanis välja selgitada suve keskpaigaks. Arhitektuurivõistluse võitnud ideekavandist saab oluline lisaväärtus Vesilennuki tn 9 kinnistule, millega on läbimõeldud parim võimalik ruumiline ja visuaalne lahendus.  
Kõnealune maatükk on tulevikus plaanis igal juhul hoonestada. Ka siis, kui sinna ei tule siseministeeriumi hoone, on läbimõeldud arhitektuurilahendus oluline, sest see tõstab olemasoleva maatüki väärtust tulevase võimaliku arenduse jaoks.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 606 3400 info@rkas.ee
Briefcase
+372 611 7430 info@arhliit.ee
Map-pin

Asukoht

Vesilennuki 9
TALLINN, Eesti
Vesilennuki 9 Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Projekteerimine
Blueprint

Omadused

Esitamise tähtaeg 20. mai 2021