Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Omavalitsuse investeeringud taristusse 2021.a.

29. detsember 2020
Tuleval aastal on Alutaguse vallal investeeringute tarvis pisut üle 3 miljoni euro, millest 2 miljonit tuleb valla eelarvest, 0,85 miljonit toetustest ja 0,29 miljonit Illuka arengufondist.
Päris uutele asjadele kulub vähem kui miljon eurot, enamik on jätkutegevused, mis juba sel aastal käima lükati: Iisaku lasteaia renoveerimine, Vasknarva sadama ehitamine (uue etapina lisanduvad seal tankla ja ujuvkaid, mõlemad Leaderi toetusega), Illuka kooli spordihoone välisilme parandamine, Pagari seltsimaja keskküte, Tudulinna vee- ja kanalisatsioonivõrgu uuendamine, Kuremäe kanalisatsiooni ehitamine.
Uutest asjadest on plaanis Kuremäel ehitada jalg- ja rattatee ning laiendada rahvamaja parklat, Tudulinnas korrastada rahvamaja ümbrust ja rajada jõepark, Alajõel ehitada kergliiklustee. Pagari mõisa avariiremondiga tahetakse hoone konserveerida ja lagunemisest päästa. 
Jätku- ja uute ettevõtmiste tulemusena peaks Kauksi piirkond tuleva aastaga uue näo saama: rannahoone on valmis ja jaanuaris saab ka sisustus paika; hoone kanalisatsioon ja puhastusseade valmivad valla raha eest ning randa viiv kergliiklustee nn koroonatoetuse abiga.
Iisakusse kavandatava uue vallamaja (vana postimaja) projekt on valmis; kas tuleval aastal ehitamisega algust saab teha, oleneb toetuse saamisest. Praegu töötavad vallavalitsuse ametnikud nii Iisakus kui Mäetagusel, mis tähendab, et Mäetaguse mõisa peahoonel on mingigi kasutus. Tuleval aastal tahetakse sealse mõisakompleksi hoonete fassaadid 75 000 euro eest korda teha. Kui uus vallamaja valmib, ei saa mõisa peahoonele uue otstarbe ja uue omaniku leidmist enam edasi lükata.
Suuremad investeeringud 2021. aastal:
* Jalg- ja rattateed (Alajõe, Kiikla - Ratva, Pagari - Atsalama, Tudulinna - Tudulinna kalmistu) − 550 000 eurot
* Kauksi - Kuru kergliiklustee ja parklad − 263 000 eurot
* Kauksi rannahoone maastikuarhitektuur ja välisvõrgud − 198 540 eurot
* Vasknarva sadama ehitus − 193 828 eurot
* Illuka kooli spordihoone fassaad ja trepid − 176 940 eurot

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
5013506, +372 3366901 info@alutagusevald.ee
Map-pin

Asukoht

Alutaguse vald, IDA-VIRUMAA, Eesti
 Alutaguse vald, Eesti