Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Ettepanekute küsimine valla tuuleenergeetika eriplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse kohta.

07. aprill 2022
Põhja-Pärnumaa valla eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise koostamine algatati Põhja-Pärnumaa Vallavolikogu 16.12.2020 otsusega nr 41 „Kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamine". Eriplaneeringu koostamise eesmärgiks on selgitada välja sobivad alad elektrituulikute pargi rajamiseks.
Eriplaneeringu ala paikneb kogu ulatuses Põhja-Pärnumaa vallas ning on jaotatud kolmeks eraldiseisvaks osaks: valla idaosa ala suuruseks on ligikaudu 7 100 ha, kirdeosa suuruseks on ligikaudu 8 500 ha ja kaguosa suuruseks on ligikaudu 14 800 ha. Planeeringuala suurus ei tähenda kogu ala ulatuses tuulikute püstitamise kavatsust ega selle võimalikkust.
Kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu asukoha eelvaliku lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse avalik väljapanek toimus 15.10-15.12.2021.
Vastavalt PlanS §102 on esimese arvamuste avaldamise tulemused ja vastused tabelisse kantud ning kõigile kaasatavatele ka saadetud.
Materjalidega ja täiendatud tabeliga saab tutvuda Põhja-Pärnumaa valla kodulehel ja Põhja-Pärnumaa Vallavalitsuses (Pärnu-Paide mnt 2, Vändra alev) lahtiolekuaegadel.
Põhja-Pärnumaa vallavalitsus ootab Teilt teises ringis ettepanekuid eriplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse kohta vastavalt planeerimisseaduse (https://www.riigiteataja.ee/akt/119032019104 ) §-le 103 lõikele 2, mille kohaselt esitavad kaasatavad isikud kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse kohta oma pädevusvaldkonnast lähtudes ettepanekud, samuti hinnangu keskkonnamõju strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse asjakohasuse ja piisavuse kohta ning nimetavad kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu lähteseisukohtades nimetatud alternatiivsetest asukohtadest nende hinnangul sobivaima asukoha planeeringuga kavandatava ehitise püstitamiseks või pakuvad välja alternatiivse asukoha ehitise püstitamiseks. Kui selles ringis ettepanekuid ei laeku, siis loetakse, et ei soovita ettepanekuid esitada.
Arvamusi oodatakse kuni 02.05.2022 e-posti aadressile: reet.olev@pparnumaa.ee või kirjalikult: Põhja-Pärnumaa Vallavalitsus (Vändra alev, Pärnu-Paide mnt 2, 87701).
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
Põhja-Pärnumaa Vallavalitsus , Vändra, Põhja-Pärnumaa vald
+372 443 0330 vald@pparnumaa.ee
Keskkonnamõjude hindamine
Briefcase
Kobras OÜ, TARTU
+372 730 0310, kobras@kobras.ee
Detailplaneerimine
Briefcase
Kobras OÜ, TARTU
+372 730 0310, kobras@kobras.ee
Map-pin

Asukoht

Põhja-Pärnumaa vald, PÄRNUMAA, Eesti
 Põhja-Pärnumaa vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine - 2.05.2022