Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavandatakse spordihoone ehitust ja õppehoone küttesüsteemi rajamist. Hange on ettevalmistamisel.

29. juuli 2021
Valga Vallavolikogu otsustas 26. juuli istungil lubada vallavalitsusel korraldada järgmised riigihanked:
„Õru Lasteaed-Algkooli küttesüsteemi ehitamine";
„Valga Priimetsa Kooli spordihoone ehitamine";
„Omanikujärelevalve teenuse ostmine Valga Priimetsa Kooli spordihoone ehitamisel".
Õru Lasteaed-Algkooli lasteaia hoone on ahjudega köetav kahekorruseline hoone. Lisaks lasteaiale asub majas ka kohalik noortekeskus. Hoones on 10 ahju, mis on valdavas osas amortiseerunud ja tuleohtlikud. Uute ahjude ehitamine hoonesse maksab ligikaudu 20 000 eurot. Eraldi tuletõkkesektsioonis asuv üksik küttekolle on ohutum kui 10 eriruumides asuvat ahju. Uueks küttesüsteemiks on sobivaim radiaatorküte. Soojaallikana saab kasutada keldriruumidesse sobivat pelletikatelt, mida köetakse kohalikul toorainel baseeruva kütusega.
Valga Priimetsa kooli spordihoone ehitamist on kavandatud alates 2016. aastast. Esialgselt oli see plaanis ehitada koos Priimetsa kooliga, mis sai rahastuse koolivõrgu korrastamise meetmest. Kuna nimetatud meetmest ei rahastatud spordisaalide ehitamist, tuli vallal leida vahendid sisemiste reservide arvelt. Praeguseks on suudetud leida vahendeid hoone projekteerimiseks. Hoone ehitusprojekt põhiprojekti staadiumis on valmis. Sõlmitud on ka leping kaugküttetrassi rajamiseks aktsiaseltsiga Utilitas. Küttetrass valmis 2020. aasta alguses.
Projekti kohaselt lammutatakse olemasolev spordihoone keskstaadionil ja rajatakse uued tribüünid. Lisaks hoonele lahendatakse ka parkimine ja rajatakse uus parkla E. Enno tänava poolsesse ossa. Spordisaali on võimalik koolivälisel ajal kasutada ka teistel huvilistel. Praeguseks on Valga vallal sõlmitud ka spordihoone ehitamiseks 800 000 euro ulatuses sihtfinantseerimise leping Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Ehitushange viiakse läbi riigihangete registris avatud hankemenetlusena. Kavandatav ehitamise aeg on üks aasta alates hankelepingu sõlmimisest.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 766 9900 valga@valga.ee
Map-pin

Asukoht

Valga, Õru
Valga vald, VALGAMAA, Eesti
Valga, Õru Valga vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Küttesüsteemid, maaküte
  • Üldehitus