Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Valitud töövõtja veoautode parkla ehituseks. Ehitustööd kestavad ühe aasta.

01. detsember 2021
Transpordiamet sõlmis esimese veoautode parkla ehituslepingu, et rajada Tallinna ringtee äärde üle 3,6 miljoni euro maksev 104-kohaline parkla 1,5 kilomeetri kaugusele peatselt valmivast Väo liiklussõlmest. Rajatav parkla on osa Euroopa Liidu (EL) turvalisest veoautode parkimisalade võrgustikust. Euroopa turvaliste veoautoparklate standard koosneb neljast turvatasemest: pronks-, hõbe-, kuld- ja plaatinatase. Eesti esimene turvaparkla vastab EL-i pronkstaseme turvanõuetele. See tähendab, et parkimisalale pääsevad üksnes veoautod ja volitatud sõidukid, ala on valgustatud ning on korraldatud valveteenus.
Lisaks turvataseme nõudele on tagatud teenused: dušid, tualetid, suupiste ja jookide ostmise võimalus. Veoautojuhtidele jagatakse infot teeoludest ja suurematest liikluspiirangutest riigiteedel. Liiklusohutuse tagamiseks on parklas ette nähtud ka veoautode katuste puhastamiseks lumetellingud.
Parkimiskohtade täituvuse teavet kogutakse parkla sisse- ja väljasõidul ja jagatakse nii transpordiameti DATEX II andmevahetusteenuse kaudu tarktee.ee portaalis kui ka lähimatel muutuva teabega infotabloodel Tallinna ringteel.
Ehituse peatöövõtja on TREF Nord, omanikujärelevalvet teeb Sweco EST. Hanke hind on 3 663 256,64 eurot, millest 20 protsenti rahastab Euroopa Liidu CEF Transpordi programm ning parkla ehitus kestab ühe aasta.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 620 1200 info@transpordiamet.ee
Teekatted, asfalteerimine, teetööd
Briefcase
TREF Nord AS, Rae vald
+372 634 9400 trefnord@trefnord.ee
Omanikujärelevalve
Briefcase
+372 679 9530 info@sweco.ee
Map-pin

Asukoht

km 1,5
HARJUMAA, Eesti
km 1,5  Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Tööde kestus 12 kuud
Maksumus 3 663 256,64 €