Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Stock-office tüüpi hoone ehitamine.

10. november 2021
Paju tn 15 kinnistule ehitatakse lao- ja tööstushoone. Hoonesse on projekteeritud väljarenditavad tööstus- ja laopinnad.Tegemist on lihtsa vormiga ristkülikukujulise hoonega gabariitidega 58,4x51,3m, kõrgusega 8,4m. Hoone koosneb laopindadest ja tööstuspindadest. Rentnike vajadustest lähtudes eraldatakse väike osa laopinnast/tööstuspinnast kontoriks, mis asub kas ühel või kahel tasapinnal. Lisaks on hoones tehnoruumid. Rajatav ehitis on projekteeritud osaliselt kahekorruselisena, lameda katusega hoonena. Hoone rajatakse madalvundamendile. Välise perimeetri sokkel koosneb monteeritavatest raudbetoonsoklitest. Hoone kandekarkassi moodustavad teraspostid, terastalad ja fermid ning hoonet jäigastav katuse profiilplekk. Hoone külgmised ja otsmised välisseinad on kaetud ülemises osas PI täitega profiilplekist sandwich-paneelidega ja alumises osas monteeritavate 3- kihiliste soojustatud betoonsoklitega. Katuse kattekonstruktsioonina kasutatakse kandeplekki.
Lao- ja tööstushoone veevarustuse allikaks on kohalik Saue linna veevärk Paju tänaval. Olmereovee kanalisatsiooni eelvooluks on olemasolevad kanalisatsioonitorustiku kaevud krundi piiril Paju tänaval.  Sademeveekanalisatsiooni eelvooluks on olemasolevad sademeveetorustiku kaevud krundi piiril Paju tänaval ja kraav krundi põhja-kirde küljes. Hoone soojusallikaks on maagaasil katlamaja, mis soojendab vett. Laoruumide kütmine toimu õhkkütte seadmetega. Ehitatavasse hoonesse projekteeritakse 8 mehaanilist soojatagastuse, küttekalorifeeride sissepuhke-väljatõmbe ventilatsioonisüsteemi ning 8 õhkkardinat uste juurde. Laoruumide värske õhk tagatakse välisseinas olevate klappidega, klappide juhtimine toimub käsitsi ning klappide järel on filter. Väljatõmme toimub katuseventilaatoriga. Hoones kasutatakse SPLIT tüüpi jahutusseadmeid, välisosad paigaldatakse hoone katusele. Hoone on jagatud 7 tuletõkketsooni. Hoonesse paigaldatakse adresseeritav tulekahjusignalisatsioonisüsteem. Väline tuletõrjeveevarustus tagatakse olemasolevatest hüdrantidest tänaval, Paju 12 ja 16 kinnistute kohal ning puuduolev Paju 11 asuvatest mahutitest.
Projektiga on planeeritud krundile kokku 38 parkimiskohta. Kinnistule on projekteeritud terasvõrkpiire. Sissesõitude juurde on ette nähtud automaatikaga avanev liugvärav, jalgteele on ettenähtud käsitsi avatav käiguvärav. Kinnistu valgustatakse hoone fassaadile paigaldatavate valgustite abil.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 6720357 info@vintselle.ee
Projekteerimine
Briefcase
Arhitektuuristuudio Märk OÜ, Tabasalu, Harku vald
+372 5073784, +37253330434 priit@stuudiomark.ee
Peatöövõtt
Briefcase
+372 6 087 222 mapri@mapri.eu
Map-pin

Asukoht

Paju 15
SAUE, HARJUMAA, Eesti
Paju 15 SAUE, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Korruseid 2
Pindala ehitisealune pind 3006,8 m²