Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Avalikustamisel projekteerimistingimuste eelnõu parkimishoone ehitamiseks.

23. veebruar 2022
Lasnamäe Linnaosa Valitsus ja Tallinna Linnaplaneerimise Amet avalikustavad Kuukivi tn 5 projekteerimistingimuste eelnõu 02.03.–16.03.22. Projekteerimistingimuste eelnõu ja taotlus koos lisamaterjalidega on tööpäeviti avalikul väljapanekul Lasnamäe Linnaosa Valitsuse infosaalis , Pallasti tn 54. Projekteerimistingimuste eelnõu ja selle lisamaterjalidega on võimalik tutvuda elektroonselt Lasnamäe linnaosa koduleheküljel https://www.tallinn.ee/est/lasnamae/Projekteerimistingimuste-avalikustamine
Tallinna Linnaplaneerimise Ametile (edaspidi amet) on esitatud projekteerimistingimuste taotlus Kuukivi tn 5 kinnistule maa-aluse parkimishoone püstitamiseks ehitisealuse pinnaga ligikaudu 4115 m2. Taotlusele on lisatud eskiis.
Lasnamäe elamualade üldplaneeringu kohaselt jääb Kuukivi tn 5 kinnistu osaliselt avalikult kasutatavate sotsiaalobjektide juhtotstarbega alale. Sotsiaalobjektide alal võivad paikneda lastehoiu-, haridus-, teadus-, tervishoiu-, sotsiaalhoolekande-, operatiivteenuste-, sakraal-, teadus-, kultuuri- või spordiasutused, vaba aja veetmisega seonduvad asutused ja parklad ning rekreatsioonialad. Osaliselt jääb kinnistu üldplaneeringukohaselt haljasala juhtotstarbega alale. Haljasalad on puhkeotstarbelised alad, nagu metsad, avalikud pargid, looduslikud haljasalad, mis on mõeldud avalikuks kasutamiseks. Alal võivad paikneda mänguväljakud ja lemmikloomade jalutusplatsid ning üksikud väiksemad puhke- ja spordiehitised. Krunt on osa üldplaneeringujärgsest rohekoridorist. Kuna tegemist on kogu Tondiraba parki hõlmava rohealaga, mille laius kõige laiemas kohas Rahu tee maa-ala ja Kuukivi tänava vahel on üle 400 m ja pindala ligikaudu 24 ha, ei saa selle servas asuva ligikaudu 1,1 ha suuruse kinnistu osalist hoonestamist (esialgu maa-alus(t)e korruste rajamine) lugeda oluliseks maakasutuse juhtotstarbe muutmiseks. Seega on projekteerimistingimuste alusel püstitatav ehitis ja rajatav avaparkla kooskõlas üldplaneeringuga, kuna teenindab spordiasutust ja puhkeotstarbelist ala ning sobib mõlema üldplaneeringu kohase juhtotstarbega.
Vastavalt planeerimisseaduse § 125 lõike 1 punktile 1 on detailplaneeringu koostamine nõutav linnades kui asustusüksustes, alevites ja alevikes ning nendega piirnevas avalikus veekogus ehitusloakohustusliku hoone püstitamiseks. Planeerimisseaduse § 125 lõige 5 annab kohalikule omavalitsusele võimaluse kaaluda samas paragrahvis esinevate kõigi tingimuste esinemisel projekteerimistingimuste väljastamist detailplaneeringu koostamise kohustuse korral.
Amet on koostanud projekteerimistingimuste eelnõu Kuukivi tn 5 kinnistule maa-aluse parkimishoone püstitamiseks.
Huvitatud isikul ja isikul, kelle õigusi võib avatud menetluse korras antav õigusakt puudutada, on õigus esitada menetlust läbiviivale haldusorganile eelnõu kohta ettepanekuid ja vastuväiteid. Ettepanekute ja vastuväidete esitamise tähtaeg on 16.märts 2022. Juhul, kui eelnevalt nimetatud tähtaja jooksul ettepanekuid või vastuväiteid ei esitata, soovib haldusorgan asja arutada ilma avalikku istungit läbi viimata.
Menetlusosaline loetakse asja menetlemisest avalikul istungil loobunuks, kui haldusorgan on väljapaneku alguses või menetlusest teatamisel teinud ettepaneku asja arutamiseks ilma avalikku istungit läbi viimata ja menetlusosaline ei ole ettepanekute ja vastuväidete esitamise tähtajaks esitanud selle suhtes vastuväiteid (alus haldusmenetluse seaduse § 50 lõige 3)
Pärast avalikustamise tulemuste selgumist otsustab amet projekteerimistingimuste väljastamise.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 6303700 property@capmill.eu
Projekteerimine
Briefcase
+372 5265263 info@asumarhitektid.ee
Map-pin

Asukoht

Kuukivi 5 (Varraku 14b)
Lasnamäe linnaosa, TALLINN, Eesti
Kuukivi 5 (Varraku 14b) Lasnamäe linnaosa, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

Blueprint

Omadused

Objektiga/dokumentidega tutvumine 02.03.–16.03.22
Pindala ehitisealuse pind ca 4115 m²