Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Kavandatakse üle 20 aasta vanuste korterelamute ja eramute energiasäästlikumaks renoveerimist. Projekti maksumus ca 30 milj €.

10. märts 2022
Tartu linn osaleb kahes renoveerimisprojektis, mille eesmärgiks on hoogustada üle 20 aasta vanuste korterelamute ja eramute energiasäästlikumaks renoveerimist. Lnn osaleb juhtpartnerina projektis "Tartu renoveerib“ ja on liitunud projektiga "LIFE IP BUILDEST - Renoveerimise maraton Eestis“.
Projekti "Tartu renoveerib“ käigus luuakse ühistute jaoks tugiteenus, mis aitab neil paremini konkureerida riikliku renoveerimistoetuse taotlemisel. Töötatakse välja kortermajade renoveerimise tugiteenus, et toetada vähemalt 50 enne 2000. aastat ehitatud Tartu kortermaja renoveerimist. Eesmärgiks on loodava teenuse toel tuua Tartusse vähemalt 32 miljonit eurot renoveerimisinvesteeringuid.
Uudse teenusega pakutakse ühistutele tuge alates renoveerimise soovist ja rahastamisvõimaluste leidmisest kuni projekteerimise ja ehituse ning renoveerimisjärgsete tulemuste hindamiseni. Ühistutele koostatakse renoveerimise kavad koos energiaarvutuste ja tasuvusanalüüsidega ning aidatakse neil leida projekteerijad ja ehitajad. Renoveerimise järgselt aidatakse ühistutel koostada vajalikud aruanded finantseerijatele ning sõlmida kõik vajalikud hoolduslepingud. Projekti raames antakse ühistutele toetust renoveerimisprojekti koostamiseks, sh energiaauditite ja päikesesimulatsioonide koostamiseks.
Projekti tulemusena alustatakse Tartus 20-30 kortermaja renoveerimist, tööde kogumahus vähemalt 30 miljonit eurot.
Projekti "Tartu renoveerib" rahastab Euroopa Investeerimispank ELENA programmi raames. Projekti kogumaksumus on 1 789 750 eurot, millest Tartu linna omaosalus moodustab 178 975 eurot ja toetus Tartu linnale 1 610 775 eurot. Projekti tegevused kestavad 01.04.2022 - 31.03.2025.
Teise renoveerimisprojekti "LIFE IP BUILDEST - Renoveerimise maraton Eestis“ käigus töötatakse välja strateegiad ja tehnoloogiad Eesti renoveerimise eesmärkide saavutamiseks.
Tartus valitakse välja pilootpiirkonnad, kus arendada ja piloteerida piirkondliku renoveerimise lahendust. Tartus on kaks pilootpiirkonda - kortermajade ning eramajade piirkond. Seejärel kaardistatakse ootused renoveerimisele, ootused kodukandile, naabruskonnale ja linnaosale ning võimalikud renoveerimise tõrked. Uuringu tulemuste alusel koostatakse koos piirkonna elanikega naabruskonnapõhine renoveerimise kontseptsioon. Kontseptsiooni elluviimise käigus renoveeritakse Tartus vähemalt kolm kortermaja ja kümme eramut.
Projekti juhtpartner on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Projektis osalevad ka Võru ja Rakvere linn. Projekti maksumus (Tartu osas) on 958 881 eurot, sellest linna omaosalus 383 553 eurot ja toetus Tartu linnale 575 328 eurot. Projekti rahastab Euroopa Komisjon LIFE programmist. Projekti tegevused kestavad kuni 2028. aasta lõpuni.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 736 1111, 1789 (infotelefon) lv@tartulv.ee
Map-pin

Asukoht

TARTU, TARTUMAA, Eesti
 TARTU, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Renoveerimine
  • Rekonstrueerimine
Blueprint

Omadused

Tööde lõpp 2028
Maksumus ca 30 milj €