Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Algatatud detailplaneering tootmis- ja ärihoonete ehitamiseks.

16. märts 2022
Algatatud detailplaneering ja jäeti algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine Saku vallas Jälgimäe külas Saviaugu maaüksusel ja lähialal.
Planeeritav ala koosneb Saviaugu maaüksusest (katastritunnus: 71801:003:1040), Metsaääre (71801:003:1021) maaüksuse osast ning Küünimäe (71801:003:1030) maaüksuse osast.
Detailplaneeringu koostamise eesmärk on Saviaugu, Metsaääre osa ja Küünimäe osa maaüksuste jaotamine kruntideks ja neile hoonestusala ja ehitusõiguse määramine tootmis- ja ärihoonete ehitamiseks. Lisaks antakse tehnovõrkude ja -rajatiste ning juurdepääsuteede võimalikud asukohad ja liikluskorralduse põhimõtteline lahendus. Tootmismaa ja olemasolevate elamumaade vahele jäetakse puhverala kaitsehaljastuse rajamiseks. Planeeritava ala suurus on ligikaudu 39 000 m².
Saku valla üldplaneeringu (kehtestatud Saku Vallavolikogu 09.04.2009 otsusega nr 22; edaspidi üldplaneering) kohaselt asub planeeringuala tiheasustusega alal, mille maakasutuse juhtotstarve on osaliselt tootmis- ja ärimaa, osaliselt pere-ja ridaelamumaa ning Metsaääre maaüksuse osas haljasala ja parkmetsade maa, kaitsehaljastuse maa. Detailplaneeringu eesmärk on ehitusõiguse rakendamine ainult tootmis- ja ärihoonete ehitamiseks.
Saku Vallavolikogu 17.02.2022 otsusega nr 8 vastu võetud Saku valla üldplaneeringu rakendussätete kohaselt on mõistlik detailplaneeringu algatamisel järgida vastuvõetud üldplaneeringut. Vastuvõetud Saku valla üldplaneeringu kohaselt asub planeeringuala tiheasustusega alal, mille maakasutuse juhtotstarve on osaliselt tootmis- ja ärimaa, osaliselt pere- ja ridaelamumaa. Selle kohaselt peab elamu- ja ettevõtlusalade vahele jääma 30 m säilitatavat/rajatavat kõrghaljastust (kaitsehaljastus) võimalike häiringute leevendamiseks. Kõrghaljastus võib olla kitsam või sellest loobuda, kui kasutatud on teisi piisavaid meetmeid häiringute leviku tõkestamiseks. Tootmishoonete planeerimisel tuleb kaitsehaljastus ette näha Saviaugu maaüksusel kõrvalkinnistutel asuvate elamumaade kaitseks ning käesoleval juhul saab seda teha üldplaneeringus märgitud pere- ja ridaelamumaa arvelt. Algatatav detailplaneering on kooskõlas Saku valla üldplaneeringuga.
Detailplaneeringu algatamise hetkeks kogutud informatsiooni põhjal on planeeringulahenduse  väljatöötamisel vajalik koostada mürauuring, kaasata võimalike müra leevendusmeetmete ja vastavate konkreetsete tingimuste väljatöötamiseks välisõhus leviva müra eriala spetsialist.

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 52 36 646 jaan.kurm@urbanmanagement.ee
Briefcase
+372 5033657 sarapuu.elar@gmail.com
Map-pin

Asukoht

Saviaugu
Jälgimäe, Saku vald, HARJUMAA, Eesti
Saviaugu Jälgimäe, Saku vald, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil

  • Detailplaneerimine
Blueprint

Omadused

Pindala 39 000 m²